Malin Wikström

Bildkonstnär, född 1971, bosatt i Gävle. Jag arbetar i olika media, betong, gips och brons. Broderar i textil och papper. Trycker grafik och screentryck. Måleriet finns alltid med. Jag tilltalas av motsatser. Tungt och lätt. Papper och tråd, tyg och lim. Struktur och upplevelse.

Jag använder min kreativitet till att forma och gestalta tillvaron. Vi, människor, är av en grubblande art. Livsöden och berättelser är viktiga. Vår historia formar oss. Som överlevare. Som jag omvandlar till en rörelse, en form, i färg. 

Utställning ”Allt är bara bra”

Foton på verk från utställningen
”Allt är bara bra” i Wij, Ockelbo, 2022.

Rubriken på utställningen är tagen ur vardagen. Hur mår du? Och hur snabbt vi svarar att – Allt är bara bra. Som en hälsningsfras. Hur kommer det sig att vi är så artiga både i att fråga och svara?.. 

Söt som socker
Skymningstid

  Särskilt målningen ”Skymningstid”, som hänger ensam, fungerar som en altartavla i denna industrikatedral som Valsverket kan liknas vid med sin höga takhöjd och nästan sakrala stämning. ”Skymningstid” visar någonting som jag tolkar som ett bränt landskap. Bakom det sotsvarta sänker sig en sol på en rosa himmel. Vacker och vemodigt. För vem är det skymningstid, kan man undra, och det är inte säkert att man vill ha svaret

Kristian Ekenberg
Gefle Dagblad 20 juni 2022
Statisk
Formbar
Under ytan
Slå gnistor
Bottenlös
Dubbla

Medlem

Konstnärernas riksorganisation (KRO), Bildupphovsrätt (BUS), Konstnärscentrum Nord, Gävle Konstgrafiker, Ateljéföreningen Gaffel.

Utbildning

2020 Broderi, Västerberg. 2018 Handsömnad, Bäckedal. 2017 Yllebroderi, Västerberg. 2002 Bildpedagogik, Högskolan, Gävle. 2002 Bildterapi, Högskolan, Gävle. 2001 Skulpturlinjen, Skinnskatteberg. 1999 Konstlinjen, Gävle. 1994 Socionom, Umeå Universitet. 

Stipendium

2022, 2021, 2020 Konstnärsnämnden. 2021, 2020 Gävle Kommun. 2020 Konstnärscentrum Nord. 2016, 2013, 2009 Gunvor Göranssons Kulturstiftelse 

Inköp

Gävle Kommun, Region Västmanland, Region Norrbotten, Söderhamns kommun, Folkets Hus & parker, Bygdegårdarnas Riksförbund m.fl. 

Kontakt

Mail: maliinska@hotmail.com. Telefon: 070-8346290. Hemsida: www.malinwikstrom.com Instagram: maliinwikstrom